Moet er nog stof zijn?

Ik vroeg mij af wat u met uw stofresten doet? Knipt u ze bij en plooit u ze properkes op of doet u zoals ik en doet u van proppemans in een groot recipiënt? Gisteren vroeg mijn nicht of ik toevallig geen stofresten in overschot had. “HA!” sprak ik, ge vraagt het aan de juiste, wel drie bakken vol!

En zo dook ik eens in die bakken,… nostalgie kwam boven en veel rommel en stukken die nergens meer voor konden dienen. Ongeveer den helft van de bak heb ik al proper in een doos gekregen en nicht Nele zal zich kunnen uitleven op mijn stofresten.
En ik beloof plechtig om het in ’t vervolg van in ’t begin proper te houden én om mijn idee van een vlaggenlijn met elk stukje stof dat ik gebruik in leven te roepen.
Maar eerst hebben we nog menig bak stofrest te gaan want zo spraken de kinderen: “goh mama, wat maak jij een troep zeg!” ,… Ik ga terug graven, de groeten.

Edit: Ik had ook het idee om stofresten te schenken aan zonnedekens die dekens maken voor kinderen die lijden aan een chronische of ernstige ziekte. Net zoals Poekie vind ik dat een schitterend initiatief. Zo’n deken quilten kan ik niet maar stofresten schenken wel. Mocht u ook niet weten wat gedaan met de uwe, ze hebben ze daar graag. Vanaf minimum 10 op 10 cm zijn de lapjes voor hen bruikbaar.

Rommeldebommel

4 thoughts on “Moet er nog stof zijn?

  1. Eerlijk toegegeven liggen ze gepropt in een bak 🙂 Ik heb ook nog nooit gebruik gemaakt van restjes. Maar ik gooi ze zeker niet weg

  2. Dat hangt af van de grootte van het restje. Als het opplooibaar is vliegt het terug in de kast en anders in een zwarte ikeabak waar ik zelden in kijk :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s