Een lamszjilé

Ik had nochtans gezworen dat ik dat echt niet mooi vond, zo’n schaapachtig ‘zjiléken’ voor de kinderen. Maar ik ben dan uiteindelijk toch overstag gegaan en ben er eentje beginnen maken, al was ’t maar omdat de jongste dochter het exemplaar van haar juf -eentje uit de winkel- zo mooi vond. Ik gebruikte het patroon van Mme Zsazsa dat ik na 100 pogingen uiteindelijk toch zonder hulp op ware grootte heb kunnen uitprinten. (Ge download de originele versie, doet die open in paint, klikt daar op afdrukvoorbeeld en klikt dan op pagina-instellingen en zet het ding op staand ipv liggend en vinkt daar ook ergens bij schaal aanpassen het vakske aanpassen aan dat op 100% moet staan en klikt dan op afdrukken ASEM) Wat ge ook kunt doen is de knippie van -ik denk- een keer of 3 geleden gebruiken want daar stond ook een gilet in.

En dan kocht ik ‘schaap’ bij Pauli -amaai da’s kostelijk- en koos een stofke dat bij haar broek voor morgen paste uit mijn stoffenkast. Ik zette ook nog de blogpagina over omkeerbare vestekens van Tante Hilde open. En toen begon ik eraan en was snel klaar en tevreden. Gelukkig vond ze haar eigen vestje geweldig mooi en zwierde het niet meteen uit. Even was er discussie over de kant die naar buiten gedragen zou worden: “deze, nee deze of nee toch maar deze, maar laat dat net het plezante -maar niet midden in de ochtendspits- van deze vestjes te zijn.

Ik vond het zelfs zo tof dat ik op kerstdag zelve besloot om er nog snel eentje te maken voor mijn petekind. Daardoor waren we wel wat te laat op het feest maar dat staken we gewoon op de sneeuw é. Voor het exemplaar van Timo gebruikte ik een stuk stof dat een rokske had moeten worden gemaakt door mijne man maar dat mag ik normaal niet hardop zeggen- maar ik vond dat echt een jongensstof dus het werd verknipt. Omdat ik het crèmekleurige schaap niet vond passen tegen de witte achtergrond snorde ik ergens uit de diepe diepten van mijn stoffenkast nog een stuk grijs hoogpolig fleece op dat wonderschoon bleek te passen bij mijn buitenstof. Enfin, een perfect safarivestje was geboren op eenen kerstdag. Schoon. Daarbij gaf ik ook nog een geflockt shirt. ’t Was mijn eerste flockpoging zodus, niet te nauw kijken. 🙂

En dan had ik gisteren ineens ook nog goesting om er eentje te maken. Het werd een knuddig rozig vestje in maatje 1 – 1.5 jaar. En we zijn nog niet klaar want de oudste wil er ook nog één al vrees ik dat die net buiten de maten valt maar ik ga het er toch op wagen. Dan is er ook nog iemand zoooooot van de vogelkes van Michael Miller -allé, vogelKES, ’t zijn serieuze vogelen- en ik wist niet meteen wat ik ermee zou kunnen maken. En ze is dan ook nog eens zoooot van de vestekes dus ik denk dat ik een poging waag om er eentje in ’t groot te maken ook. En dan zal ’t wel volstaan en bijna lente zijn zeker?

Mocht u zich afvragen of het hier ‘stoffig’ was alonder den boom? De buit: 2 stukken stof uit een pakske gevist, 2 stoffenbonnen van Pauli en ene van bij Vermiljoen. Jo-de-la-hitie!

3 thoughts on “Een lamszjilé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s