Mijn ei

Ik ga ze niet allemaal doorlinken want iedereen kent ze al: de A-lijn en de stolpplooirokskes naar model van dé knipmode uit maart kweetnihoeveel. Schone, schone modellekes zag ik daaruit voortkomen. En doen had ik plots de knipmode en wreef ik mij in de pollekes van geneugte want daar kwam de ideale zomerrok. Plichtsgetrouw begon ik met de maatopneming en de vergelijking in de tabel des oordeels. De meeste -bijna alle- rokskes die ik al onder ogen kreeg waren een maatje 38 en waarschijnlijk nog wat minder maar helaas pindakaas daar zou ik niet aan moeten denken. Ik ben dan wel bevallen bijna 2 jaar en half geleden maar om één of andere reden is de zwangere buik gewoon blijven hangen. Mocht er iemand nog vertwijfelend rondlopen: ge moet mij dus niet feliciteren: ’t is allemaal schijn. Maar om terug te komen op de meting. Ik sloeg een lintmeter om mijn gebuikte en las de ongelukkige uitkomst af op het tabelleke in de knip. Een maatje 50??? Daar was al helemaal geen patroon meer voor. Boehoe! De man werd erbij geroepen en deed een tweede meting. Jammer genoeg met dezelfde uitkomst. “Allemaal zever” sprak hij. Gij hebt een 42. Voila. Ik geloofde er geen bal van en maakte dus een maatje groter in proefstof en ge gaat het niet geloven: hij zakte af! Grote hemel!

Dus tekende ik een 42 onder toeziend oog van “ziedewelwathadikugezegd?” En toen knipte ik een schoon stofke, zette er een rits in en,… dat paste niet. Ik kreeg hem niet dicht. Toen was ’t mijn beurt om “haddeknugeengelijkofwa?” te brullen. BOEHOE!

Toen kwam de man in actie. Zelfs de stelling van ene  Piet Agoras hoorde ik hem mompelen terwijl hij naarstig aan een patroon werkte. Een ander schoon stofke werd verknipt op hoop van zegen en,… het zat nog niet perfect maar toch al de beste versie ooit. Bij het dragen van de vleeskleurige buikafplatbroek zakt hij nog redelijk naar beneden. Zonder de buikafplatbroek blijft hij hangen ter hoogte van de buik. Jochei! Een betere foto dan deze heb ik niet. Genomen met de zelftrekker van de kodak terwijl ik zelf snelsnel fix op een stoel probeerde te  springen om hoog genoeg te geraken zodat de rok in beeld kwam.

En ja, dat ziet er nu toch gene brede rok uit enzoverder enzovoort,… ik zweer u dat als ik hem zo openhang hij enorm beschamend breed is in vergelijking met de 38’skes. Maar goed ik loop er dus mee rond en die buik zal ooit vanzeleven wel eens een keer beseffen dat hij moet verdwijnen zekers? 🙂

En dan nog even iets over de stof,… schone bloemekes, wat blaadjes en zo wat vogeltjes en zo,… tot ik gisteren in den auto het licht zag,… ik loop dus gewoon rond é met een rok vol vogelnesten! Aaaaaaaaaaaaaaaargh ’t Is toch niet waar é! Ik dacht dus echt dat het bloemen waren. De stof had ik van Sew mama Sew trouwens.

En voor al wie nog op speurtocht is naar het patroon uit de knipmode van maart kweetnihoeveel om ook een A-lijnmodel te maken: stop het zoeken en snel naar uw krantenwinkel want in de knipmode van mei-juni 2010 staat een gelijkaardig modelleke. (rokje 4C)  Helaas, niet voor maatje 50 dus.

17 thoughts on “Mijn ei

 1. Nou dat ziet er echt niet uit als een maatje 50 hoor!
  Ik heb toevallig het zelfde rokje aan.. (maar dan zonder vogelnestjes.. hahah… Niemand die dat ziet als ze het niet weten!)
  Hoe hangt het rokje bij jou? Ik moet of de buikband strakker of de heupen wijder maken bij een tweede exemplaar, die er vast en zeker gaat komen.
  En dat terwijl ik een maatje kleiner heb gemaakt dan ik volgens de maattabel zou moeten (ja ook ik vertrouwde het niet!)

 2. Ik vind hem beeldig en hij staat ook beeldig! Ik ga die ook uitproberen.
  Ik moet zo lachen om hoe leuk je schrijft! Ik zie het helemaal voor me, heerlijk toch die kerels!

 3. Weer o zo grappig vertelt…alhoewel jij het op het moment zelf niet zo lollig vond waarschijnlijk?
  En toch wel straf dat uw wederhelft zomaar een patroon uit zijn mouw kan schudden. ik vind dat toch een pluim waard!

  • Maar nee dat kwam niet uit zijn mouw, hij heeft het originele patroon gewoon wat aangepast en zo. Niet teveel pluimen op zijn hoed steken hoor. 🙂

 4. Leuk verteld en mooi rokje . Ik herken het probleem,je zou mijn maten moeten zien. Nooit krijg ik een deftige bloes of shirt in elkaar.
  Van boven veel te breed ,in ’t midden dan weer smaller en op de heupen “normaal”,pppfff. Moedeloos word je ervan.

 5. Hahahaa! Mij moet je ook niet feliciteren, en ik heb nog geeneens kinderen gebaard! 🙂 Je staat er fantastisch op en je rok is ook helemaal geslaagd wat mij betreft.. geen mens dat ziet dat het vogelnesten zijn.
  En, ik heb dus nét de knipmode van maart 2009 in huis gehaald. Na de vakantie ga ik me wagen aan een rokje, zo mooi als het jouwe.

 6. Goh, ik durf al niet beginnen aan mijn rok omdat ik mijn maten niet te doen vind. Ik blijf dus jaloers zijn op al die rokken die ‘k zie passeren. Gelijk den deze (maat 50????? huh?), maar gelukkig kon ik hier ook echt wel eens goed lachen!

  • Den deze is geen maat 50 hé. 50 was de maat die ik volgens de tabel van de knipmode zou moeten maken.
   Ik zou er gewoon eentje maken. Bij mij is ’t ook niet echt een zicht maar ik trek mij dat niet aan. De mensen kijken waarschijnlijk toch alleen maar naar ’t schoon stofke en niet naar den hangbuik. 🙂 Dat hoop ik toch.

 7. Pingback: Het begint met een R en eindigt op een k en ‘t heeft een o in ‘t midden. « h AN dgemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s