De Oliver +S rok

Jaja, er werd ook nog gewerkt. Ik besloot me eens aan een Oliver + S patroon te wagen. Het werd de skirt van de swingset tunic. De swingset tunic zelve zal ik later nog wel eens maken, daarvoor is het nog niet warm genoeg buiten. Ik maakte de kleinste maat en het ging vlotjes. Een leuk buitenstofje van het stoffenspektakel en de binnenkant moest een voering. Ik had nog een stuk van de verjaardagskroon liggen dat er wel bijpaste. Achteraf bekeken is de voeringsstof een beetje aan de zware kant maar dat geeft de rok wat meer volume. De taillebandafwerking is niet precies zoals in de beschrijving gezien ik zeer slecht ben in het juist en op gelijke hoogte en afstand plaatsen van knoopsgaten. En de onderrand omzomen moest op een voorwaar sublieme wijze. Van die fijne omslagskes maken op afgeronde stukken, het was altijd weer een hels karwei. Nu heb ik de ultieme truuk toegepast en hoezee, het werkt ! Ik moest dus de naaimachine instellen op de grootste steekbreedte. Stikken op 1.5 cm van de onderrand. De stof omvouwen tot op het stiksel en daarna een stukje naar binnen. Strijken en klaar is uw perfecte smalle zoom. Of toch niet, ge moet er dan natuurlijk die grove steek nog uithalen maar dat ging vrij makkelijk. Daarna kon het rokske gestreken en gepast worden en bleek nog wat aan de grote kant. Maar foert, dat krimpt nog wel in de wasmachine of zo. Het rokje werd al zeer uitgebreid getest onder allerlei omstandigheden. Loopfietsen bleek moeilijk, omdat de rok achteraan altijd tussen haar wiel stak -ik hoop de vlekken er nog uit te krijgen- maar om te klimmen bleek het ideaal. ASEM O ja en het patroon dat kocht ik gewoon ALHIER.

7 thoughts on “De Oliver +S rok

  1. rokje ziet er leuk uit 🙂

    (maar ik moet bekennen : ik snap niks van de uitleg van die ultieme truc, maar dat zal wel aan mij liggen…)

  2. Hmm, uitleggen is niet mijn sterkste pun+. Je stikt gewoon op anderhalve cm van de onderrand met hele gro+e steek volledig rondom. Dan plooi je een zoom tot tegen uw stiksel. platstrijken en rondom een inslag naar binnen geven en dan vastspelden en stikken.

  3. Nu zie ik het wel een ietsje beter voor mij. Straks of één van dees eens uitproberen. Merci voor de ‘toch wel’ heldere uitleg 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s