Verjaardag

Hoera! Morgen viert mijn oudste dochter haar 5de verjaardag. Feest, cadeautjes en een traktatie voor de klasgenootjes. Mijn ingezakte chocolademuffins van vorig jaar indachtig, besloot ik het dit jaar slimmer aan te pakken en iets te maken waarvan ik zeker was dat het zou lukken. Het werd een hartenwafeltjestaart die ik leerde maken dankzij de mama van 3 kapoentjes waarvoor mijn eeuwige dankbaarheid.

Helaas sloeg ik de bal al mis tijdens het maken van het deeg. Een kleine overschatting zorgde ervoor dat ik deeg kreeg voor 3 keer zoveel wafels dan ik normaal gezien bak. Ach ja, ze geraken wel op en zo kan mijn man ook nog trakteren op het werk.

De taart legde ik op een bord van den Hema en pakte deze daarna in met doorschijnende folie. Om deze makkelijk naar school te kunnen transporteren vond ik inspiratie bij Eloleo en gebruikte deze ‘tuto’ zoals ze dat in ’t frans blijkbaar zeggen. Ik maakte eerst de makkelijke versie maar deze bleek te klein voor mijn groot taartbord. Tweede poging bleek beter qua formaat. Een wafeltaart in stijl dus. Hieperdepiep hoera!

Taartzak III

 

TaartzakIItaartzak

13 thoughts on “Verjaardag

 1. Ik vind het keitof, de lekkere hartenwafeltjestaart én het passende zakje. Stig is binnen 14 dagen jarig, ik denk dat ik u gewoon nadoe (magda?). Hoe doe je die taart?

  • Doe mij gewoon na, ’t is gemakkelijk en snel klaar. 🙂 Het enige wat je nodig hebt is een wafelrecept (ik gebruik het recept van grootmoeders wafels uit het bakboek van de KVLV) en een hartenwafelbaktoestel. Dat maakt vanzelf 5 hartvormige wafeltjes. Op elkaar stapelen en hupsakee, je hebt een taart. Die taartzak is ook vrij snel klaar maar zeker de amélioréversie maken en niet die eerste.

 2. Hé die zak, hoe leuk! Mijn man zou hem meteen klasseren onder ‘voorwerpen voor behoeften die zijn uitgevonden om voorwerpen te kunnen maken’ :-), maar zo maakte ik er al wel meer, dus ik noteer de taartzak op mijn doelijstje.

  • Ah maar nee! Deze zak is een ingenieuze uitvinding voorwaar! Ik haalde daarnet de verjaardagstaart op bij de bakker en die zat in een gewone zak, dat is niet recht te houden dus de slagroom hing overal! Met de zelfgemaakte taartenzak was het niet waar geweest want daarmee kan je je taart keurig recht transporteren.

 3. Weet ge, ik dacht dat jij al weken/maanden niks meer geblogd had, tot ik merkte dat jij niet meer in mijn reader zit. en nu zit ik hier met al die berichtjes die ik nog moet inhalen. Maar je hebt niet stilgezeten, precies. Amai, zo’n schoon dingen gemaakt!

 4. Hmm, ik heb geen 5-hartvormig-wafelbakmachien. Wel een recept voor wafels… maar dan eigenlijk op donderdag ook weer helemaal geen tijd om te bakken. De oplossing: oma zal cake bakken en misschien doe ik dan toch nog zo’n taartenzak 😉

  • Of ge leent gewoon mijn hartenwafelbaktoestel? 😉
   De wafels waren een succes, blijkbaar waren veel kindjes over de hartjes gaan stoefen bij hun mama.

 5. Dat ziet er fanatastisch uit! Heb jij voor mij dit patroon van de taartzak? Op Eloleo is deze niet meer te verkrijgen helaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s